Installera Plugins

Kanske du sett detta under menyn Effects ? ?
att jag har två val - Plugins ? 1 och 2 ?

Jag har installerat olika egna filter och plugins, och för att kunna använda filter eller plugins, så behöver du spara ner/installera dem, och jag tycker det är en fördel om man samlar dem i egen egen mapp, då behöver inte PsP "leta och ladda" dem när programmet startas ..

Så skapa en ny mapp i ditt Paint Shop Pro (eller någon annanstans på din hårddisk). Namnge mappen till Plugins .. det känner PsP igen ... bara kom ihåg vart ..

Med dina Plugins och filter installerade, ska du ange för ditt PsP vart du har dem

Välj från menyn File - Preferences - File Locations ..

File Location rutan öppnas..

Under File Types, markera Plugins

Då ser det ut ungefär så här ..
Som du ser till höger i bilden, finns sökvägen med till PsP8 egen PlugIns mapp, de två andra är mina egna mappar som jag skapat och sparat mina plugins i och sedan lagt till sökvägen här ..
Hur lägger man till sökvägen då .. jo ...

Klicka på Add knappen, så öppnas ett fält där du kan skriva in sökvägen till din Plugins mapp, sen är det bara att klicka OK. Vill du ta bort en sökväg, bara markera den och "genvägen"/sökvägen till mappen tas bort ...Sen är det bara att använda dina plugins (möjligen behöver du starta om programmet för att inställningarna ska gälla)
sbp-banner.gif (2299 bytes)Det finns så många olika plugins, från små enkla program, till mer avancerade stora tungladdade program .. När jag köpte mitt PsP 6 tex, ingick Blade Pro, numera kan du ladda hem en testversion av SuperBladePro .. EyeCandy var mitt första plugins ... eller PaintEngine som jag föresten gjort en beskrivning till .. eller  Simple Filters som innehåller flera olika .. och som jag använde för att skapa härliga sömlösa bakgrunder..Börja med att ladda hem pluginfilerna.
När du laddar hem ett plugins är det oftast en zipfil, zippa upp den och starta sedan installationsprogrammet, och när du kör installationen så talar du om för den att den ska installeras under plugins mappen som du har gjort under PaintShopPro mappen.

Blir det uppzippade bara några "8BF"filer, kopierar du dessa till din pluginsmapp...

I tidigare versioner , så behövdes msvcrt10.dll för att pluginsen skulle fungera .. nu vet jag inte hur det är med XP, faktiskt har jag inte tänkt på det, men fungerar inte dina filter och plugins, kan lösningen vara att dessa dll filer behövs ..

De flesta filtren är oftast skapade för Adobe Photoshop, och för att PSP ska kunna använda dem, behövs en extra liten fil .. msvcrt10.dll , ladda hem den och zippa upp den, placera den sen i Windows/System mapp, finns det redan en .. ersätt den ..
Fungerar det ändå inte ? då kan du behöva hämta hem och zippa upp plugin.dll , den ska ligga i Windows mappen ...

Sen ska det vara klart att använda din filter..
Starta PaintShopPro, och öppna en bild.
Filtren hittar du sen längst ner under Effects-menyn,

Använder du XP och stöter på problem som dessa maila mej och berätta ...
 
      Lycka till !

:: Psp 8 tutorials ::
:: Index ::  Basic :: PsP tips ::Tillbaka

© Tina Mårtensson