För att kunna använda filter eller plugins som det också kallas behöver du först skapa en ny mapp i ditt Paint Shop Pro. Namnge mappen till Plugins .. det känner PsP igen ..  Du kan välja annan plats för dina plugins om du vill.

Kontrollera sökvägen så att den stämmer..
Välj File - Preferences - File Locations ..

plugin

Välj fliken Plug-in Filters
Och med hjälp av Browse, bläddrar du dej fram till din Plugins mapp ..

plugin

Klicka OKsbp-banner.gif (2299 bytes)Det finns så många olika plugins, från små enkla program, till mer avancerade stora tungladdade program .. När jag köpte mitt PsP 6 tex, ingick Blade Pro, numera kan du ladda hem en testversion av SuperBladePro .. EyeCandy var mitt första plugins ... eller PaintEngine som jag föresten gjort en beskrivning till .. eller  Simple Filters som innehåller flera olika .. och som jag använde för att skapa härliga sömlösa bakgrunder..Börja med att ladda hem pluginfilerna.
När du laddar hem ett plugins är det oftast en zipfil, zippa upp den och starta sedan installationsprogrammet, och när du kör installationen så talar du om för den att den ska installeras under plugins mappen som du har gjort under PaintShopPro mappen.

Blir det uppzippade bara några "8BF"filer, kopierar du dessa till din pluginsmapp...


Sen behövs msvcrt10.dll.

De flesta filtren är oftast skapade för Adobe Photoshop, och för att PSP ska kunna använda dem, behövs en extra liten fil .. msvcrt10.dll , ladda hem den och zippa upp den, placera den sen i Windows/System mapp, finns det redan en .. ersätt den ..
Fungerar det ändå inte ? då kan du behöva hämta hem och zippa upp plugin.dll , den ska ligga i Windows mappen ...

Sen ska det vara klart att använda din filter..
Starta PaintShopPro, och öppna en bild.
Filtren hittar du sen längst ner under Effects-menyn,


IndexTillbaka

© Tina Mårtensson