När du öppnar programmet ser det ut (ungefär) så här..
och dessa nyheter har jag hittills hittat ...
 

MenyernaStandardTool OptionToolsImage Matrials
Status bar

Överst finner du de olika menyerna. File, Edit, View osv .. Läs mer  ..

Under den finner du Verktygsfältet Standard Toolbar, mest för "programmet" utseende inställningar men också för tex. ny bild, spara, ångra osv..

Saknar du något verktygsfält, klicka här får att få fram det igen ..
eller ett annat verktygsfält ..

Tools,
till vänster i programmet hittar du de olika verktygen du använder när du skapar din bild. Som tex markera och måla tuba osv. här är en del nyheter, om man jämför med tidigare versioner. Många verktyg har en liten listpil, vilket menas att där finns fler verktyg ..
Läs mer om verktygen här. Vill du hellre ha dina verktyg upptill i programmet, väljer du bara att dra det Verktygsfältet dit du vill ha det .. det tänker jag göra ..

Man kan ju göra sina egna personliga inställningar, några har jag gjort .. men fler kommer jag säker att göra. (som tex flytta verktygsfälete, se ovan)
MEn också .. jag skriver tex aldrig ut en bild, så den knappen kommer jag förmodligen ta bort så småningom .. Läs om hur du tex kan anpassa ditt verktygsfält.

Under verktygsfältet syns Tool Option fältet, syns det inte tar du fram det så här varje verktyg har sitt eget fält och möjligheter till egna speciella inställningar, visst har många verktyg liknande inställningsmöjligheter men de flesta har sitt eget Tool Option fält..

Sen ser du en bild "Image1" den är en ny bild jag skapat, namnlisten är blåmarkerad, det menar att bilden är aktiv, det är den bilden jag arbetar med. Läs hur du skapar en bild och spara en en bild.  Just nu använder jag Windows XP, och faktiskt är inte skillnaden så stor mellan vilken bild som är aktiv eller inte, oftast ser de lika blå ut alla bilder man har öppen .. (jag brukar ha många bilder öppna samtidigt)

Till höger om bilden (Image1), finner du Palettes, som default, så syns Materials, Scripts och Layers. ser du den inte eller vill ha fram fler paletter, gör så här

Valet av vilka paletter du vill ha framme, kommer säkert på vilka som är dina egna favoriter när du börjat använda programmet ett tag ...

Överst är Materials, här väljer du färg, ställer in för pattern och gradient m.m.
Läs mer om att välja färg här

I mitten är Script Output, en liten hjälpruta när det gäller script.

Underst den finner du lager paletten, ett nytt utseende, men samma funktion som i tidigare versioner..

Längst ner i fönstret ser du statusraden, där ser du uppgifter på hur stor bilden är tex och vart i bilden markören är .. i tidigare PsP versioner, syntes det till vänster hur stor bilden var osv .. numera är det till höger .. så det är väl bara att lära om ..


 

 ...

Saknar du något, eller vill lägga till något,
hör gärna av dej med ett mail
Lycka till


:: Psp 8 tutorials ::
:: Index ::  Basic :: PsP tips ::


Tillbaka

© Tina Mårtensson

Vill du länka
Tinas Grafik
<a href="http://www.fixarna.com/tina/"><img src="http://www.fixarna.com/tina/tina_banner.jpg"
width="88" height="31" alt="Tinas Grafik" border="0"></a>